« All Evenementen

27 januari 2020 @ 09:30 - 17:30

| €540

Evenement Navigatie

Deze workshop duikt meteen midden in dé vraag die alle cijferprofessionals zich stellen: de antiwitwaswetgeving respecteren is één zaak, maar hoe erin slagen om atypische verrichtingen te herkennen?

De cijferberoepen zoeken fraude vaak te veel in dossiers waarvan zij geloven dat ze fraudegevoelig zijn. Maar onderzoek wijst uit dat de ernstigste gevallen in de regel onder de radar blijven omdat ze zich op de meest onverwachte plaatsen voordoen.

Daarom moeten cijferprofessionals een scherp oog ontwikkelen om deze atypische verrichtingen te herkennen en op te sporen:

– Wat zijn procentueel de meest voorkomende bronnen van fraudemeldingen?

– Hoe ontwikkelt u een scherp oog om rekening te houden met wat u nog niet weet? Atypische verrichtingen opsporen, herkennen en onderzoeken zijn vaardigheden die u kunt leren.

– Waar ligt de grens tussen flagrante fraude en een rigide toepassing van de wetgeving? En hoe reageert u ingeval van grensgevallen?

In deze workshop krijgt u ’s ochtends een klare kijk op het in kaart brengen van atypische verrichtingen binnen de antiwitwaswetgeving. Het gaat niet om loodzware theorie, wel om inzichten waar u concreet mee aan de slag kunt.

Na de lunch spitst de workshop zich toe op concrete cases, eventueel ook aangebracht door deelnemers. In groepjes van 2 à 3 personen bekijkt u praktijkgevallen en gaat u toepassen wat u ’s ochtends geleerd hebt.

De dag verloopt in een enthousiaste en scherpzinnige sfeer. Van de workshops bij de Fraud Audit School steekt u écht wat op!

Wenst u een atypische verrichting uit uw eigen praktijk te laten bespreken tijdens de workshop? Bezorg ons dan de geanonimiseerde casus ten laatste zeven dagen voor aanvang van de workshop.

De opleiding komt in aanmerking voor:

– de subsidiëring van 30% of 40% via de KMO-portefeuille

– een opleidingspremie van 60,00 EUR van Liberform

Erkenningsnummer BIBF: 98224.

Erkenningsnummer IAB: in aanvraag

Marc Peeters, +32 (0)89 691 230

Lic., RFA, Erkend boekhouder-fiscalist

EBBEN Partners (2019), Peeters Boekhouders (2000-heden)

Lid commissie Anti-witwassen BIBF

Oprichter Fraud Audit School

Evert-Jan Lammers, +32 (0)28 932 034

MSc, RFA, Registeraccountant